27 september 2019, 13.00 uur - 18.00 uur
Zoetermeer, Nederland
 
 
 
 
BLOMSMA 40 JAAR - OPEN HUIS 
 
PROGRAMMA
AANMELDEN

Open Huis ter ere van 40 jarig bestaan Blomsma Groep

Ter ere van ons 40-jarig bestaan vond op 27 september van 13.00-18.00 uur ons Open Huis op ons hoofdkantoor in Zoetermeer plaats. Onze gasten namen een kijkje achter de schermen van één van de meest toonaangevende signmakers en veiligheidssignaleringsspecialisten van de Benelux. Ook maakten zij kennis met onze routines en zagen zij met hoeveel zorg en toewijding wij onze producten vervaardigen.

Er waren live demonstraties, bekende sprekers, praktijkgerichte seminars in diverse vakgebieden, rondleidingen en lekker eten en drinken. 

 

AANMELDEN

 

 

confere.jpg

0

JAAR BLOMSMA

0

MEDEWERKERS

0

SPREKERS

0

SEPTEMBER

Programma

Programma Open Huis 27 september 2019

Ch. Aptroot1

15:00 uur - 15:10 uur

Charlie Aptroot, Burgemeester van Zoetermeer. 

Burgemeester Aptroot zal tijdens een korte speech stilstaan bij 40 jaar Blomsma en de rol die wij als betrokken Zoetermeers bedrijf hadden en hebben in 'het Zoetermeerse'. Naast jarenlange bestuurdersrollen in diverse ondernemingsverenigingen (VBZ, RVOZ) heeft Willem Heijboer een mooie bijdrage weten te leveren in de ontwikkeling en realisatie van Glasnet Zoetermeer, waar nog steeds een bestuursfunctie wordt ingevuld. Ook zijn we trots om het SEBO keurmerk te dragen als blijk van onze maatschappelijke betrokkenheid in het bieden van kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Willem

15:15 uur - 15:40 uur

Willem Heijboer, Directeur-Eigenaar Blomsma Groep. 

De Blomsma Groep is een maatschappelijk betrokken Zoetermeers familiebedrijf.

Gestart in 1979 als technisch teken- en adviesbureau is de Blomsma Groep doorontwikkeld tot een toonaangevend signbedrijf met ongeveer 120 werknemers, verdeeld over 4 vestigingen (waaronder in Oldenburg, Duitsland) en een wereldwijd zakelijk netwerk.

Op het gebied van een van de specialisaties – veiligheidssignaleringen - heeft Blomsma Signs & Safety zelfs een wereldwijd toonaangevende positie, mede dankzij haar bijdrage in nationaal (NEN) en internationaal (ISO) normontwikkelingswerk en voortdurende productinnovatie, o.a. samen met partners als 3M.

In deze presentatie komt 40 jaar Blomsma in vogelvlucht voorbij en laten we u delen in ons verhaal.

Igor Beuker

15:45 uur - 16:30 uur 

Igor Beuker – Spreker, host, serie-ondernemer, trendwatcher


In de schijnwerpers is Igor Beuker professioneel spreker en host die met regelmaat op radio en
televisie verschijnt als onafhankelijk expert op het gebied van marketing, media en innovatie.
Tijdens 1.000+ conferenties en op Twitter was Igor al meerdere keren trending topic als “Math Man
in world of Mad Men” en in reviews door velen omschreven als “Burning Man meets Ted”.


Achter de schermen is hij award-winning marketing strateeg voor mondiale merken als Amazon,
L’Oréal, Nike, Unilever, business trendwatcher voor verschillende Fortune 500’s, serie-ondernemer
met meerdere exits en angel investor.

Femke Rijpma 3M

Tijd: 13:05 - 13:40 uur

Seminar: Waarom werken mensen onveilig, zelfs wanneer ze weten dat ze dat doen?

 • Door: Femke Rijpma, 3M
 • Duur: 35 minuten
 • Beschrijving:

“Het was maar voor een klein klusje, ik doe het al jaren zo. Mijn collega's doen het ook zo...”. Waarom werken mensen eigenlijk onveilig? Zelfs wanneer ze weten dat ze dat doen? Femke Rijpma van 3M gaat hier in deze seminar diep op in en geeft ons biologisch / gedragswetenschappelijk inzicht in de achtergrond van een onveilige houding. Immers, inzicht in de oorzaken van dit menselijke gedrag is essentieel om te kunnen komen tot werkbare/ bij menselijk gedrag passende oplossingen. U krijgt inzicht in de oorzaken van onveilig gedrag en hoe u op een praktische manier kunt komen tot een organisatie waar mensen automatisch het werk op een veilige manier doen.

 

ISO 20560 Leidingmarkering seminar

Tijd: 13:45 - 14:05 uur

Seminar: Maak kennis met ISO 20560, de nieuwe norm voor Leiding- en tankmarkering

 • Door: Ron Briedé, Blomsma Signs & Safety
 • Duur: 20 minuten
 • Beschrijving:

De nieuwe norm voor leidingmarkering, de ISO 20560, zal naar verwachting medio 2020 uitkomen. De NEN 3050 zal dan komen te vervallen. Een internationale ISO werkgroep waar Blomsma het initiatief voor heeft genomen en het voorzitterschap van heeft, heeft deze nieuwe ISO standaard ontwikkeld. In deze seminar kunt u als een van eersten kennismaken met deze nieuwe norm, meer leren over de reden van deze nieuwe norm en zien hoe wij deze praktisch toepassen in onze leidingmarkeringsprojecten.

Vluchtwegsignalering seminar

Tijd: 14:10 - 14:30 uur

Seminar: De aspecten van vluchtwegsignalering

 • Door: Rob Pas, Blomsma Signs & Safety
 • Duur: 20 minuten
 • Beschrijving:

Een ontruimingsplattegrond en een bordje boven de deur voor de nooduitgang. Voor velen is hiermee de vluchtwegsignalering binnen het bedrijf geregeld. Niets is echter minder waar. Vluchtwegsignalering is een systeem en net als alle systemen moet het werken onder alle omstandigheden. Eenduidige communicatie door middel van vluchtwegmarkering is onder alle omstandigheden van groot belang, ook wanneer mensen in paniek kunnen zijn. In deze seminar legt Rob Pas u uit welke aspecten van vluchtwegsignalering van belang zijn om het systeem te laten werken en te zorgen dat mensen zich in geval van calamiteit snel in veiligheid kunnen brengen. Hij laat u zien hoe de ideale mix van nalichtende en electrische vluchtwegsignalering eruit ziet en hoe daarmee het gewenste menselijke gedrag in ontruimingssituaties wordt bereikt.

Veiligheidssignalering maritiem

Tijd: 14:35 - 15:00 uur

Seminar: Veiligheidssignalering in de maritieme- en offshoresector

 • Door: Pieter Heijboer, Blomsma Signs & Safety
 • Duur: 25 minuten
 • Beschrijving:

Schepen en platforms zijn veelal compact gebouwd en stellen bijzonder hoge eisen aan veiligheidssignalering. Blomsma Signs & Safety verzorgt vanuit vele jaren ervaring en kennis van wet- en regelgeving de volledige signalering op maritieme- en offshore-locaties. Wij zijn bekend in deze wereld van extremen die ook vraagt om aangepast materiaalgebruik. Pieter Heijboer neemt u in deze seminar mee door de wereld van veiligheidssignalering in de maritieme sector, praat u bij over de laatste ontwikkelingen in wet- en regelgeving en hoe u deze praktisch toe kunt passen op uw schepen en platforms.

markeer2

Van 13:30 uur - 18:00 uur.  

Demonstratie: belijningen en markeringen

 • Door: Bart Bons, Markeer.nl
 • Duur: doorlopend
 • Beschrijving:

Met meer dan 50 jaar ervaring in belijningen en markeringen is markeer.nl gespecialiseerd in het aanbrengen van belijningen en markering op/in openbare wegen, parkeergarages, bedrijfsterreinen, bedrijfshallen en parkeerterreinen. Bart laat ons zien wat er komt kijken bij een belijningsproject.

Valbeveiliging Martin Verkkamman 3M

Van 13:30 uur - 18:00 uur. 

Demonstratie: valbeveiliging

 • Door Martin Verkamman, 3M
 • Duur: doorlopend
 • Beschrijving:

3M geeft met zijn demonstratie truck voor valbeveiliging een hands-on en live demonstratie van de werking van hun valbeveiligingsproducten. Daarnaast kan Martin Verkamman u alles vertellen over de wet-en regelgeving van klimmen en werken op hoogte en krijgt u uitleg over de werking van verschillende persoonlijke beveiligingsmiddelen.

Sander website12

Van 13:30 uur - 18:00 uur. 

Demonstratie:  Voorkom ongelukken tijdens onderhoud door Lock-out Tag-out

 • Door: Sander van ’t Ent, Blomsma Safety Components
 • Duur: doorlopend
 • Beschrijving:

Zowel op mechanisch als electrisch gebied is er een breed assortiment aan vergrendelingen beschikbaar. Energiebronnen zoals stoom, gas en electriciteit kunnen hierdoor tijdens onderhoud of storing veilig gesteld worden. 

Sander laat u zien welke toepassingen er zijn en wat u kunt verwachten van een LOTO audit. Daarnaast wordt getoond hoe de praktijk klantspecifiek en “lean” ingevuld kan worden. 

faviconsafesign

Van 13:30 uur - 18:00 uur.  

Demonstratie: nalichtend/photolume veiligheidsignalering

 • Door: Marcel Pex en Herbert Schwartz, SafeSign
 • Duur: doorlopend
 • Beschrijving:

Het nalichtende materiaal dat op SafeSign-borden wordt gebruikt, slaat de energie uit lichtbronnen op en geeft de lichtenergie vrij in het donker. SafeSign gebruikt uitsluitend 100% milieuvriendelijk materiaal, vrij van giftige stoffen of radioactieve additieven. SafeSign innoveerde de signmarkt door het veelgebruikte PVC te vervangen door PETX materiaal. Het voordeel van PETX is dat het product volledig recyclebaar is, bestand is tegen UV-straling, niet verkleurt en niet gelig wordt, en wordt geleverd met 10 jaar garantie.


 

Bert Schreuder 3M

Tijd: 13:55 - 14:30 uur

Seminar: Trends in interieurdecoratie  | Inspiratiesessie

 • Door: Bert Schreuder, 3M
 • Duur: 35 minuten
 • Beschrijving:

Het aantal toepassingen van zelfklevende folies van 3M heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Bert Schreuder van 3M toont u nieuwe toepassingen waar u op duurzame wijze gebruik van kunt maken voor decoratie of renovatie van interieurs of exterieurs van (bedrijfs-)panden. Hij doet dit aan de hand van de meest recente interieurtrends die met hoogwaardige folies toegepast worden in interieurs en architectuur van (bedrijfs-)panden. Dit is hét moment voor iedere architect, facilitair manager, projectontwikkelaar, interieurbouwer, projectinrichter of creatief bureau om geïnspireerd te worden.

Stefan Flederus System Line

Tijd: 13:30 - 13:50

Seminar: Warmtewerende en veiligheidsfolies

 • Door: Stefan Flederus en Roy Bravo
 • Duur: 20 minuten
 • Beschrijving:

Glas is populair. En terecht, want glas geeft een gebouw een moderne en lichte uitstraling. Maar glas kent ook enkele nadelen. De belangrijkste nadelen zijn het risico op doorvallen/inbraak en de nadelige effecten van glas op het klimaat in het kantoor of werkruimte. Wij bieden voor beide problemen een oplossing met veiligheidsfolie en zonwerende folie die, onzichtbaar dus met behoud van de uitstraling van het pand, gemonteerd wordt op het glas. Stefan Flederus van System-Line en Roy Bravo van Blomsma Print & Sign vertellen u alles over de kenmerken van deze folie, hoe ze toe te passen zijn en geven u een showcase van afgeronde projecten.

Johan Bonner Squid1

Tijd: 13:05 - 13:25 uur

Seminar: Squid, de revolutionaire zelfklevende raambekleding

 • Door: Johan Bonner, Squid
 • Duur: 20 minuten
 • Beschrijving:

Squid is de zelfklevende transparante raambekleding stof die van binnen naar buiten doorzichtig is, maar die overdag de inkijk van buiten belemmert. Deze stof, zeer populair onder architecten door zijn matte uitstraling, is geschikt voor elk type interieur en elk type raam, onafhankelijk van de vorm en de grootte. Het textiel is zowel vocht- als hittebestendig en komt in zes kleuren: Chalk, Bone, Oak, Ash, Rock en Coal.  Johan Bonner is Director Squid vertelt ons alles over deze revolutionaire raambekleding. Daarnaast demonstreren wij de Squid kleuren live tijdens het Open Huis en kunt u zelf inspiratie opdoen voor uw volgende interieurproject met Squid.

 

Ron Teeuw

Tijd: 14:35 - 15:00 uur

Seminar: Uw DNA als startpunt voor effectieve signing

 • Door: Ron Teeuw, Blomsma Print & Sign
 • Duur: 25 minuten
 • Beschrijving:

Stel u eens voor dat de wereld om u heen een theater is en uw bedrijf/merk is de hoofdrolspeler. U zou er alles aan doen om te zorgen dat de juiste mensen uw verhaal horen. Een van de belangrijkste plekken om uw verhaal te vertellen is uw pand. Van uw logo op de gevel tot de aankleding van uw vergaderkamers en de belettering op uw bedrijfsauto's: als u er in slaagt uw verhaal te vertellen door middel van signing, snappen mensen direct wat u doet en hóe u het doet.

In deze presentatie geeft Ron Teeuw, senior projectmanager bij Blomsma Print & Sign concrete voorbeelden en tips hoe u het DNA van uw bedrijf vertaalt in effectieve signing. Weg van de verzameling losse bordjes en op naar 'story telling' via signing.

P&S logo4

Van 13:30 uur - 18:00 uur. 

Demonstratie car wrappen 
 • Door: Blomsma 3M Certified car wrappers
 • Duur: doorlopend
 • Beschrijving:

Carwrappen is een kunst, een specialiteit van de vakman onder de signmakers. Ons “wraplab” is zodanig ingericht dat we nagenoeg ieder voertuig kunnen voorzien van een nieuwe “huid”. Onze specialisten laten u graag zien wat de mogelijkheden zijn met het wrappen van uw voertuig.

P&S logo4

Van 13:30 uur - 18:00 uur. 

Demonstratie wrappen van meubels met 3M™ Di-NOC™ interieurfolie 
 • Door: Blomsma 3M Certified wrapspecialisten
 • Duur: doorlopend
 • Beschrijving:

Wrapping is het ‘inpakken’ van een voorwerp met speciaal wrapfolie. Hoogwaardige kwaliteit,  flexibel en vormbaar. Deze techniek is niet langer voorbehouden aan auto’s, boten of treinen, maar ook meubels, wanden en deuren kunnen door ons in ieder gewenste kleur of motief ingepakt worden. U ziet tijdens deze demonstratie hoe wij gedateerde deuren weer helemaal ‘hip’ maken door middel van wrapfolie.

P&S logo4

Van 13:30 uur - 18:00 uur. 

Demonstratie snijden/frezen/rillen met Zünd
 • Door: Blomsma & Zünd team
 • Duur: doorlopend
 • Beschrijving:

Onze Zünd machines zijn snijtafels waarmee wij bewerkingen uitvoeren op folies en plaatmaterialen, zoals dibond, pvc, re-board en acrylaat. Onze grootste snijtafel kunt tijdens ons Open Huis aan het werk zien en ervaren hoe onze vakkundige operators zeer veel zorg besteden aan het perfect afwerken van uw signproducten of promotiematerialen. Deze machine heeft een maximale snijsnelheid van 1.000mm/s en een tafelgrootte van 2.270x3.200mm.

Logo_RS_Square

Van 13:30 uur - 18:00 uur. 

Retailsigning

Wij zijn specialist op het gebied van Instore & Outstore Signing, waaronder Point-of-Sale materialen, in de retailsector. Wij ondersteunen retailers op het gebied van krachtige visuele communicatie die bijdraagt aan de vindbaarheid, sfeerbeleving en omzet van fysieke winkels, winkelcentra en andere retailgerelateerde omgevingen. 

Tijdens ons Open Huis demonstreren wij de productie en nabewerking van onze retailsigning producten.

Blomsma_TS_CMYK1

13:30 uur - 18:00 uur

Demonstratie Halte Beheer Applicatie (HBA tool)

 • Door: Blomsma Transit Signage
 • Duur: doorlopend
 • Beschrijving:

Het vertalen van data naar reizigersinformatie vergt veel repeterend handwerk. Zowel bij het voorbereiden van print- en plaatsingswerkzaamheden als bij het sorteren van de lijnen van verschillende concessies. De Blomsma Halte Beheer Applicatie (HBA) maakt inzichtelijk welke informatie op iedere halte of lijn en per concessie zichtbaar is.

De HBA tool maakt het voor OV-bedrijven mogelijk om overzicht te houden wat er exact in de haltes getoond wordt. Ook kunnen er via de HBA eenvoudig zelf nieuwe concessies toegevoegd worden en worden aangepast. Het resultaat van deze applicatie is het verkorten van de voorbereidingstijd voor terugkerende handelingen en het real-time kunnen bekijken en controleren van HVS en Abri reizigersinformatie. Verder kunnen eenvoudig per nieuwe concessie of lijn kleuren en logo’s toegevoegd worden en de reizigersinformatie beheerd worden.

Blomsma_TS_CMYK1

13:30 uur - 18:00 uur

Demonstratie Outdoor Furniture Nederland

 • Door: Blomsma Transit Signage
 • Duur: doorlopend
 • Beschrijving:

We zijn met z'n allen continu onderweg: rijden over snelwegen, N-wegen, door tunnels, met de bus, tram, vliegtuig of trein. Tijdens deze demonstratie laten we samen met OFN zien welke producten uw reis zo prettig mogelijk maken: abri's, fietsoverkappingen, geluiddschermen met zonnepanelen, slimme afvalbakken of producten om fijnstof te filteren. Samen met onze signaleringsproducten maken we reis prettiger en voorzien we tegelijk de reiziger efficiënt en effectief van de juiste informatie.

Printmedia_DEF_300x300

13:30 uur - 18:00 uur

Demonstratie nieuwe Canon Océ Colorado 1650

 • Door: Canon
 • Duur: doorlopend
 • Beschrijving:

U krijgt tijdens ons Open Huis een live demonstratie van onze nieuwste Canon printer; de Océ Colorado 1650 werkt met de revolutionaire Canon UVgel-inkt die is ontworpen voor maximale flexibiliteit door de ‘rekbaarheid’ van elke uitgeharde inktdruppel te vergroten. De printresultaten kunnen worden gebogen en gevouwen voor ‘soft’ signage-toepassingen zonder het risico van scheuren van de inktlaag. De Colorado 1650 waarborgt hoogwaardige prestaties voor onze vele signtoepassingen - zoals zelfklevend vinyl, POS materialen, wandbekleding, canvasprints, flexibele signage en graphics met belichting aan voor- en achterzijde. Het team van Canon en Blomsma laat u kennis maken met deze grafische krachtpatser.

Printmedia_DEF_300x300

13:30 uur - 18:00 uur

Lancering en Demonstratie PrintMedia webshop

 • Door: Blomsma PrintMedia team
 • Duur: doorlopend
 • Beschrijving:

In de nieuwe PrintMedia webshop bestelt u vliegensvlug al uw print en drukwerk. Met keuze uit duizenden producten die allemaal razendsnel thuisbezorgd worden of afgehaald kunnen worden. Promotiematerialen, stickers, fotoproducten, kantoorartikelen, akoestische fotopanelen, stickers of banners.

U krijgt een demonstratie van onze nieuwe webshop en hoeft vanaf dat moment nooit meer online uren te zoeken naar de beste deal. U kunt gewoon terecht in onze webshop!

Printmedia_DEF_300x300

13:30 uur - 18:00 uur

Demonstratie scanhetarchief.nl

 • Door: Blomsma PrintMedia/scanhetarchief.nl team
 • Duur: doorlopend
 • Beschrijving:

Overal archieven opgestapeld, documenten moeilijk terug te vinden en geen ruimte meer over? Blomsma PrintMedia is met scanhetarchief.nl een van de marktleiders op het gebied van het digitaliseren (scannen) van archieven. Of het nu persoonlijke documenten zijn, die van de voetbalvereniging of van een notariskantoor, wij scannen uw archieven veilig en volgens AVG regelgeving.

Tijdens deze presentatie leert u meer over het scannen van archieven en vertellen we alles over onze werkwijze.

Printmedia_DEF_300x300

13:30 uur - 18:00 uur

Demonstratie lasergraveren

 • Door: Blomsma PrintMedia team
 • Duur: doorlopend
 • Beschrijving:

Lasergraveren is dé manier om uw product net dat beetje extra persoonlijke 'touch' mee te geven. Blomsma PrintMedia beschikt over een lasergraveermachine waarmee we o.a. hout, vilt, kunststof en divere metalen kunnen graveren.

Wij demonstreren graag wat de mogelijkheden zijn en u zult gegarandeerd versteld staan wat we voor u kunnen graveren!

Printmedia_DEF_300x300

13:30 uur - 18:00 uur

Demonstratie lamineren en plastificeren

 • Door: Blomsma PrintMedia team
 • Duur: doorlopend
 • Beschrijving:

Tijdens ons Open Huis kunt u ons print- en afwerkproces van zeer nabij meemaken. Lamineren is het 1 of 2 zijdig aanbrengen van een dunne laag folie binnen het papierformaat, wat gebeurt met professionele laminatoren. Hiermee worden boekomslagen, leaflets, kaarten, posters of reclameborden beschermd.

Plastificeren wordt in 1 gang folie aan beide zijdes van een papier aangebracht. Hiermee wordt het product waterdicht, steviger en duurzaam verbeterd.

Printmedia_DEF_300x300

13:30 uur - 18:00 uur

Informatiemarkt PrintMedia

 • Door: Blomsma PrintMedia team
 • Duur: doorlopend
 • Beschrijving:

Een goede presentatie is het halve werk om een opdracht te verwerven. Gebruikmaken van professionele presentatiematerialen is dus zinvol en zelfs essentieel om een optimale 'customer experience' te beleven. Blomsma PrintMedia levert u alle mogelijk presentatiematerialen, snel en van hoge kwaliteit. Op onze informatiemarkt kunt met eigen ogen zien hoezeer een consistent kwalitatief hoog niveau aan presentatiemiddelen meewerkt om uw klanten of bezoekers een blijvende ervaring mee te geven.

Onze sprekers

Igor Beuker Blomsma Open Huis
Igor Beuker
Spreker, host, serie-ondernemer, trendwatcher
 

Charlie Aptroot Blomsma Open Huis
Charlie Aptroot
Burgemeester van Zoetermeer
 

Bert Schreuder 3M Open Huis Blomsma
Bert Schreuder
Key Account Manager Commercial Solutions Division & Architectural Markets bij 3M

Willem
Willem Heijboer
Directeur-Eigenaar van Blomsma Groep
 

 
Johan Bonner Squid Open Huis Blomsma
Johan Bonner
Directeur Squid
 

Stefan Flederus System Line Blomsma Open Huis
Stefan Flederus
Dealer Development manager & Account manager System-Line

Femke Rijpma 3M Blomsma Open Huis
Femke Rijpma
Application Engineer 3M Personal Safety Division
 

Rob Pas Blomsma Open Huis
Rob Pas
Project & Sales Engineer bij Blomsma Signs & Safety

Ron Briedé Blomsma Open Huis
Ron Briedé
Project Engineer bij Blomsma Signs & Safety
 

Pieter Heijboer Blomsma Open Huis
Pieter Heijboer
Project Engineer bij Blomsma Signs & Safety
 

Valbeveiliging Martin Verkkamman 3M Blomsma Open Huis
Martin Verkamman
Fall Protection Expert at 3M Fall Protection Business, Personal Safety Division

Sander website12
Sander van 't Ent
Directeur bij Blomsma Safety Components
 

Ron Teeuw
Ron Teeuw
Senior Projectmanager Blomsma Print & Sign
 

Sponsors van ons Open Huis

3M_logo_wordmark
SQUID_Black
Markeer
System line logo
Fortune
polyespro_zwart
T-ISS_Logo_VIERKANT
SafeSign logo

Projectgallery - Exceptional signage

Locatie & Aanmelden Open Huis 2019

Aanmelden

Aanmelden is niet meer mogelijk.