Print&Sign_DEF_PMS.png

Gates of Light - Icoon Afsluitdijk

Op 16 november 2017 gaf Directeur-Generaal Michèle Blom van Rijkswaterstaat het startschot voor het nieuwe design & innovatieproject “Icoon Afsluitdijk”, met als subproject "Gates of Light", ook wel "Lichtpoort" genoemd.

Na 85 jaar intensief gebruik werd het tijd voor een grootschalige renovatie voor de met de hand gebouwde dijk uit 1932. Ontwerper & innovator Daan Roosgaarde leverde in opdracht van de Nederlandse overheid een bijdrage aan het versterken van de iconische waarde van de Afsluitdijk. Blomsma heeft als supporting partner van hoofdaannemer TTB een fors aandeel gehad in de realisatie.

Heeft u ook een innovatie project en bent u opzoek naar oplossingen?
Neem dan contact op via 079-3301000 of print.sign@blomsma.nl

 

HubSpot Video

 

Zonder verlichting, toch licht!

Aan Blomsma werd gevraagd om mee te denken in de oplossing van zowel het eindproduct, als de productie en montage ervan op de sluizen van De Nieuwe Afsluitdijk.

Teneinde het gewenste effect door middel van de reflectie van het licht van de koplampen van passerende auto's te bereiken, heeft Blomsma de 60 monumentale sluisgebouwen van De Afsluitdijk aan weerszijden voorzien van reflecterend materiaal. Folie strips die maximaal oplichten door de koplampen van naderende voertuigen, zonder permanente elektrische verlichting!

Het licht van de koplampen wordt gereflecteerd door kleine prisma’s in de speciaal ontworpen folie en strips waardoor de kenmerkende contouren van de gebouwen oplichten. 

Waarom Blomsma Print & Sign als partner

Simpelweg: we zijn foliespecialisten met zeer veel ervaring op het gebied van sign- en folietoepassingen in extreme omgevingen; zoals op- en rondom boorplatformen, gaswininstallaties en onderwater. Zodoende vond het TTB-consortium ons een perfecte partner.

In nauwe samenwerking is een maatwerkoplossing bedacht die bestaat uit:

  • een productsandwich van een rigide, maar taai basismateriaal;
  • diamond grade reflectie folie zonder tooling lines;
  • en als laatste een transparante seal laag die het geheel inkapselt.

De extreme omstandigheden (zon, zout zeewater, wind) zullen immers veel vragen van de materialen. Als 3M Select Platinum Graphic Provider kunnen we de meest uitgebreide garanties op onze producten geven. Dit is in complexe en uitdagende projecten een belangrijk stuk zekerheid voor u als opdrachtgever.

Casestudy

"Innovaties worden mogelijk gemaakt door combinaties van
verschillende disciplines en kennisbronnen. Dit samenwerkingsverband is een praktijkvoorbeeld waarbij partijen elkaars expertise aanvullen” - Daan Roosegaarde 

Wilt u meer weten over het Afsluitdijk project? Bekijk dan onze uitgebreide casestudy over de "Gates of Light", In deze casestudy nemen wij u mee in het traject en de implementatie van dit zeer innovatieve en wereldberoemde project. 

Lees meer over Icoon Afsluitdijk
Case Study Gates of Lights

Contact ons

Heeft u een uitdagend project waarvoor u wilt bekijken of er resultaten te behalen zijn met de toepassing van hoog kwaliteit folies? Wij kijken samen met u naar de mogelijkheden!

Vul het contactformulier in en we nemen z.s.m contact met u op. Direct persoonlijk contact? Bel ons op 079-3301000.

Blomsma Print & Sign
Storkstraat 1
2722 NN - Zoetermeer

Bekijk op Google maps

 

Print&Sign_DEF_PMS